Ei vor fi numiti mari in imparatia cerurilor !

Matei 5: 19. Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.

Cei care vor strica poruncile lui Dumnezeu si vor invata sa faca astfe lsi pe altii, sunt oamenii care vor interpreta gresit cuvantul lui Dumnezeu, si vor transmite acest fel de inchinare si altora. Aceasta categorie de oameni nu sunt neaparat oameni care nu-L iubesc pe Dumnezeu, ci oameni care au inteles gresit unele lucruri si si-au format o forma de inchinare personala incearcand sa coninga si pe altii sa o adopte in loc sa transmita ceia sa spune Dumnezeu oamenilor. Invatand in mod involuntar unele lucruri ne-biblice pe oameni, infelul acesta ei denatureaza si strica cuvantul lui Dumnezeu pentruca ei nu vor transmite mesajul pur al lui Dumnezeu conceput pentru mantuirea sufleteror.

Ei se vor numi mici in imparatia cerurilor pentru ca nu vor avea rod, dand faptul ca nu au invatat pe oameni cum sa ajunga la mantuire si prin consecinta si-au scapat numai sufletul lor. Prin faptul ca astfel de oameni vor fi totusi mantuiti, intelegem ca mantuirea este data de Dumnezeu prin har. Faptele vor servi mai degraba ca recompensa a celui mantuit si prin aceasta se va defini daca un om va fi mare sau mic in inparatia cerurilor. Deci mantuirea pesonala, nu se obtine prin cunoasterea sau interpretarea corecta sau mai putin corecta a cuvantului. Cu alte cuvinte chiar si cei care vor strica cuvantul, vor avea o sansa de a ajunge la mantuire, si la urma urmei cine poate sa pretinda ca intelege si interpreteaza intocmai cuvantul lui Dumnezeu ca sa pretinda de a fi mantuit dupa acest criteriu.

In ce priveste cei care vor pazi cuvantul lui Dumnezeu, si vor invata si pe altii sa-l pazeasca, vor fi chemati mari in imparatia cerurilor, sunt cei care vor aduce mult rod adica multe suflete la mantuire prin faptul ca vor transmite mesajul mantuirii intocmai cum este el si astfel vor primi o recompensa mai mare din partea lui Dumnezeu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *