Bibllia si Eu

BISERICA TRADITIONALA SI CEA SPIRITUALA

BISERICA TRADITIONALA SI CEA SPIRITUALA

Biserica tradițională

Biserica ar putea fi împartită în doua parți pe care le-am putea numi, biserica tradițională și Biserica spirituală.

Biserica tradițională, cuprinde toate instituțiile religioase creștine de pretutindeni, care respectă unele învațaturi, tradiții și diferite forme de închinare, bazate în parte pe scripturi, dar fără ca membrii acestora să aibă o relatie personala cu Dumnezeu în duh și în adevar dupa cum îi spusese Domnul Isus samaritencei.

Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. (Ioan.4:23)

Bisericile tradiționale practică în general activitați cultuale și culturale. Totuși cât de frumoase si cât de organizate n-ar fi programele lor, ele nu pot garanta mânuirea nimănui, fiindcă mântuirea nu se poate obține prin ritualuri religioase si felurite forme de inchinare. Bisericile tradiționale, se împart în mai multe confesiuni și pot diferi una de cealată prin, organizare, teologie, felul de inchinare, tradiții, obiceiuri, si punerea lor in practică.

Practicile în bisericile tradiționale în general cuprind urmatoarele lucruri ; Predicarea Cuvântului, cântări, rugăciuni, post, împărtășania sau cina Domnului, spălarea picioarelor, evanghelizare, ajutorare etc…

Membrii bisericilor tradiționale se separă în general în trei categorii.

Membri care nu au o relație personală cu Dumnezeu prin Isus Hristos, adică membri ne-nascuți din nou. Drept raspuns, Isus i-a zis: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3)

Membri care au o relație cu Dumnezeu prin Isus Hristos, dar sunt înca la o stare de imaturitate, nascuți din nou dar care sunt înca la lapte. V-am hranit cu lapte, nu cu bucate tari, caci nu le puteati suferi; si nici acum chiar nu le puteti suferi, (1Cor.3:2)

Membri care au o relație cu Dumnezeu prin Isus Hristos și care au ajuns la o maturitate spirituala, nascuți din nou și care au trecut la bucate tari, aceștia formează Biserica spirituală sau Mireasa lui Hristos. V-am scris, parintilor, fiindca ati cunoscut pe Cel ce este de la inceput. V-am scris, tinerilor, fiindca sunteti tari, si Cuvantul lui Dumnezeu ramane in voi, si ati biruit pe cel rau. (1Ioan.2:14)

Biserica Spirituală

Biserica spirituală, care mai este numită și Mireasa lui Hristos, este formată numai din cei care au o relație vie cu Dumnezeu, prin Hristos, adică dintr-o parte din cei care fregventează bisericile traditionale. Ei sunt curați, sfinți și traiesc în totalitate după Cuvantul lui Dumnezeu. Cei care fac parte din Mireasa lui Hristos, au garanția mantuirii oferită prin credină și har de Domnul și Mântuitorul lor.

Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

Si eu am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei. (Apoc.21:2)

Dacă biserica tradițională conține în ea un amalgam dintre lucrurile spirituale și cele pamântești, Biserica spirituala, este pură, curată, sfantă, smerită, și intru-totul după voia lui Dumnezeu caci ea urmează pe Domnul ei în toate căile sale.

Ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana. (Efes.5:27)

Biserica tradițională nu poate exista sau nu își are sensul fara de Biserica spirituala, pe când Biserica spirituală poate exista fără de cea tradițională ținand cont de faptul că cea tradițională, nu este decat manifestarea vizibilă a celei spirituale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *